4 C
Olsztyn
niedziela, 22 grudnia, 2024
reklama

Max Burgers zawitał do Olsztyna: smak i jakość. Menu zaskakuje?

OlsztynMax Burgers zawitał do Olsztyna: smak i jakość. Menu zaskakuje?

W związku z otwarciem pierwszej restauracji MAX Premium Burgers w Olsztynie, przeprowadziliśmy wywiad z przedstawicielem sieci. Opowiedziała nam o filozofii firmy, unikalnej ofercie dla klientów, zielonym menu oraz współpracy z lokalnymi inicjatywami. Dowiedz się, dlaczego MAX Premium Burgers wybrał Olsztyn na swoją kolejną lokalizację, jakie są plany ekspansji oraz jak firma dba o rozwój i satysfakcję swoich pracowników.

TKO: Dzisiaj otwieracie 23. restaurację MAX Premium Burgers w Polsce. Dlaczego zdecydowaliście się na Olsztyn?

Ewelina Głocka, PR&Communication Manager: Oprócz Trójmiasta na północy Polski nas nie ma. Wierzymy, że Olsztyn potrzebował czegoś nowego i świeżego. Miasto ma atrakcyjne położenie turystyczne, cała Warmia i Mazury to region bardzo turystyczny. Wiemy, że jest odwiedzane przez turystów, a także jest miastem z dużą liczbą studentów.

TKO: Co wyróżnia waszą ofertę od konkurencji?

EG: Wierzymy, że smak i jakość naszych produktów to nasza mocna strona. To, co ważne to fakt, że nasi goście mogą personalizować burgery według własnych upodobań, a także mamy bogate Zielone Menu z naszym autorskim Plant Beef – roślinnym odpowiednikiem mięsa. Nasze burgery mogą też być wegańskie, w zależności od składników, które wybierzemy. Posiadamy również bułki bezglutenowe oraz opcję burgera w sałacie dla miłośników diety keto. Dodatkowo oznaczamy nasze menu śladem węglowym.

Na pewno wyróżniamy się tym, że mamy swojego szefa kuchni, który dołączył do nas w 2007 roku, a wcześniej był szefem kuchni szwedzkiej rodziny królewskiej. Jesteśmy jedyną restauracją w tej kategorii, która ma swojego szefa kuchni. To on pracuje nad wszystkimi recepturami i menu w MAX.

TKO: Czy nie boicie się konkurencji z McDonald’s, który jest 200 m dalej?

EG: Jesteśmy pewni naszej oferty, wiemy, że mamy szeroki wybór burgerów najwyższej jakości. Jesteśmy szwedzkim brandem, a to ma wiele pozytywnych skojarzeń.

TKO: Jaką macie ofertę dla swoich pracowników? Czy warto pracować w MAX?

EG: W MAX ludzie często wiążą się na długo, mamy pracowników, którzy świętowali 20 czy 30 lat pracy. Dobrze zaplanowana ścieżka kariery i możliwość awansu sprawia, że praca w MAX odczarowuje stereotyp pracy w restauracjach szybkiej obsługi.

TKO: Jakieś plany na promocje dla mieszkańców Olsztyna?

EG: Współpracujemy z Kortowiadą, na której uczestników będzie czekała specjalna oferta. Nawiązaliśmy też współpracę ze Stomilem Olsztyn, więc dla kibiców piłki nożnej podczas meczów także nie zabraknie niespodzianek.

TKO: Jakie są wasze dalsze plany ekspansji w Polsce?

EG: Przed nami jeszcze jedno otwarcie w Łodzi, co będzie 24. restauracją w Polsce. W sumie mamy 191 restauracji w Szwecji, Danii, Norwegii i Polsce. Jesteśmy w Polsce od 2017 roku, a w 2022 roku świętowaliśmy pięć lat obecności. Chcemy dalej rozwijać naszą sieć w Polsce, ale na razie skupiamy się na obecnych lokalizacjach i planowanym otwarciu w Łodzi.

TKO: Czy macie jakieś plany na wprowadzenie nowych dań do menu?

EG: Nasz szef kuchni ciągle pracuje nad nowymi recepturami i udoskonalaniem obecnego menu. Niektóre produkty były opracowywane nawet przez dwa lata. W przyszłości na pewno wprowadzimy nowości, ale na razie nie możemy zdradzić szczegółów. Zachęcamy do obserwowania nas!

Chcielibyśmy serdecznie zaprosić mieszkańców Olsztyna i okolic do naszej nowo otwartej restauracji. Przekonajcie się sami, że nasza oferta to coś więcej niż zwykły fast food.

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

20 KOMENTARZY

20 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Anonimowo
2 maja 2023 09:53

Drogo,słono i tłusto,frytki nie do kupienia tak słabej jakości,siedzenia i stoliki twarde.smutno

Cyrk obwoźny
16 kwietnia 2023 07:45

Żreć tyć i płacić

Polecane