1 C
Olsztyn
niedziela, 24 listopada, 2024
reklama

Grill po olsztyńsku?

OlsztynGrill po olsztyńsku?

Kiełbasa, karkówka, kaszanka to standard. Kreatywni olsztynianie urozmaicają sobie jednak grilla i na ruszt wrzucają…

… np. szaszłyki z kawałkami piersi kurczaka i pieczarkami. Do tego grillowane warzywa z grzankami lub faszerowane papryczki, przekrojone na pół z cebulowo – grzybowym nadzieniem. To tylko niektóre z propozycji jakie znaleźliśmy na jednym z olsztyńskich forów. Fani grillowania “pod chmurką” pomysłów na majówkowe menu mają wiele. Obok tradycyjnych kiełbas, na ruszt coraz częściej wrzucają ryby, warzywa, a nawet owoce.

Dzieci pani Teresy uwielbiają grillowane jabłka z cynamonem. Patrycja, fanka kuchni śródziemnomorskiej z rusztu jada tylko owoce morza, zaś pan Witold sam łowi rybki, a później je przyrządza. – Najpierw nacieram mięso sokiem z cytryny, a potem smażę je w całości – zdradza nam przepis zapalony wędkarz.

żym

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

0 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Polecane