fbpx
2 C
Olsztyn
poniedziałek, 28 listopada, 2022
reklama

Grill po olsztyńsku?

WiadomościGrill po olsztyńsku?

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

Kiełbasa, karkówka, kaszanka to standard. Kreatywni olsztynianie urozmaicają sobie jednak grilla i na ruszt wrzucają…

… np. szaszłyki z kawałkami piersi kurczaka i pieczarkami. Do tego grillowane warzywa z grzankami lub faszerowane papryczki, przekrojone na pół z cebulowo – grzybowym nadzieniem. To tylko niektóre z propozycji jakie znaleźliśmy na jednym z olsztyńskich forów. Fani grillowania „pod chmurką” pomysłów na majówkowe menu mają wiele. Obok tradycyjnych kiełbas, na ruszt coraz częściej wrzucają ryby, warzywa, a nawet owoce.

Dzieci pani Teresy uwielbiają grillowane jabłka z cynamonem. Patrycja, fanka kuchni śródziemnomorskiej z rusztu jada tylko owoce morza, zaś pan Witold sam łowi rybki, a później je przyrządza. – Najpierw nacieram mięso sokiem z cytryny, a potem smażę je w całości – zdradza nam przepis zapalony wędkarz.

żym

reklama
reklama
reklama
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze