2.4 C
Olsztyn
czwartek, 26 grudnia, 2024
reklama

Sanepid w znanym olsztyńskim hotelu. Zamknięta kuchnia

OlsztynSanepid w znanym olsztyńskim hotelu. Zamknięta kuchnia

Kontrola przeprowadzona w Manorze wykazała nieprawidłowości na tyle poważne, że lokal nie może obecnie prowadzić działalności gastronomicznej.

Olsztyński hotel na Kanarkowej nie zdał testu sanepidu – wizyta inspektora sanitarnego skończyła się zamknięciem hotelowej kuchni ze względu na zastane w niej warunki.

Jak powiedziała Radiu Olsztyn Teresa Parys, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Olsztynie: – Stwierdziliśmy podczas tej kontroli rażące zaniedbania higieniczno-sanitarne. Zastrzeżenia pracowników sanepidu dotyczyły zarówno samej kuchni, jak i zaplecza oraz pomieszczeń magazynowych.

Wątpliwości wzbudzała też czystość kuchennego wyposażenia i samych pomieszczeń. – Widać, że nie były one myte, sprzątane, dezynfekowane na bieżąco – dodaje w rozmowie z olsztyńską rozgłośnią Teresa Parys.

Wszelkie nieprawidłowości muszą teraz zostać usunięte, aby lokal mógł wznowić działalność gastronomiczną.

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

12 KOMENTARZY

12 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Sara YAM
27 stycznia 2016 21:26

Ja w Manorze byłam kilka lat temu na konferencji organizowanej przez Fundusz Ochrony Środowiska, w trakcie obiadu zabrakło jedzenia. Po jakimś czasie na stół wjechała kolejna porcja kotletów schabowych i każdy był przekrojony na pół! Ludzie z funduszu – organizatorzy byli strasznie wkurzeni, a my goście naprawdę zdziwieni i ubawieni. Niepoważny hotel

Lukas
27 stycznia 2016 05:46

Zapraszam sanepid do tej knajpy co do Michalina jedzenie przywozi. Mięso z piórami, 5 rodzajów makaronu w jednej zupie z czego 2 niedogotowane, jedzenie transportowane busem z brudna paka. JEDZENIE JEST TAK NIE ZJADLIWE ŻE NAWET SAMI PRACOWNICY KUCHNI NIE CHCĄ TEGO PRÓBOWAĆ!!!!!

Polecane