0
6.5 C
Olsztyn
sobota, 6 grudnia, 2025
reklama

Nowe serwisy na TKO: Sport | Nekrologi

Łzy same cisną się do oczu po tym filmiku. Pani Irena robiła zapiekanki 34 lata. W pewnym momencie rozpłakała się

OlsztynŁzy same cisną się do oczu po tym filmiku. Pani Irena robiła...

Dziś, czyli 13 stycznia kończy się pewna epoka w Olsztynie. Swoją działalność zamyka budka Baron, w której od 34 lat sprzedawano to samo, czyli słynne olsztyńskie zapiekanki.

reklama

Od dwóch tygodni ustawiają się długie kolejki aby ostatni raz zjeść zapiekankę. Jest to symboliczny koniec Olsztyna naszej młodości. Miasto na przestrzeni lat zmieniało się coraz bardziej. Powstała nowa Plaża Miejska, wyremontowano ulice, zbudowano linie tramwajowe i halę Uranię. Ostatni relikt PRL-u, czyli dworzec PKP ma być lada moment zburzony i postawiony od nowa.

Mieszkańców Olsztyna i okolic wzięło na sentymenty. Wielu chciało ostatni raz wrócić do czasów szkolnych, kiedy fast foodem były zwykłe zapiekanki. Bułka, ser, cebula, pieczarki i ketchup. Prosty przepis, ale tyle wystarczyło żeby najeść się ze smakiem.

reklama

Budkę baron odwiedzili reporterzy Radia Olsztyn. Przy okazji nagrali wywiad z właścicielką, która wpuściła ich do środka oraz odpowiedziała na kilka pytań. Pani Irena powiedziała dla Radia Olsztyn, że to bardzo miłe zakończenie jej zawodowej historii: „Można by zacząć gdzieś indziej, ale połowę swojego życia przepracowałam tu i chyba czas na odpoczynek. Cieszymy się, że kończy się tak miło. Chyba smakowało, skoro klienci do nas wracają i wspominają. Takie zakończenie, że aż mamy łzy w oczach”.

Wspomniała, że takiego szturmu często nie widywała, ale zdarzało się podczas Kortowiady, meczów lub jak były przysięgi wojskowe.

Pani Irena połowę swojego życia przepracowała robiąc zapiekanki. Nie kryła łez, gdy wspominała ten czas. Będziemy o niej wszyscy pamiętać. Zostawcie w komentarzu jakiś miły wpis dla kobiety, która stworzyła legendę.

Przeczytaj także

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

reklama
Włącz powiadomienia e-mail
Wyślij maila o
11 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze

Na co zwrócić uwagę, wybierając producenta pelletu?

Wybór odpowiedniego pelletu ma duże znaczenie dla efektywności ogrzewania.

Dyskrecja i wygoda. Czy włosy tape on (metoda kanapkowa) to najlepsze rozwiązanie dla cienkich pasm?

Posiadaczki cienkich i delikatnych włosów często marzą o gęstej fryzurze, ale jednocześnie obawiają się zabiegów przedłużania.

Co zabrać na masaż tajski w Warszawie?

Oto wszystko, co warto wiedzieć przed wizytą.

Jak wybrać agencję SEO, aby współpraca przyniosła realny wzrost widoczności?

Działania będą skuteczne, jeśli zostaną odpowiednio dopasowane.

Co ile motogodzin wymieniać olej w ciągniku?

Olej starzeje się w zależności od intensywności pracy silnika.

Jakie buty wybrać na zimę?

Na co zwrócić uwagę wybierając zimowe obuwie?

Hale namiotowe w rolnictwie – o czym pamiętać podczas budowy hali na pasze, płody rolne i nawozy?

Hale namiotowe to jedno z rozwiązań, które zyskuje na popularności w rolnictwie.

Prezent dla ojca, zięcia, teścia i brata – najlepsze upominki dla mężczyzn są na wyciągnięcie ręki!

Wybór prezentu dla mężczyzny potrafi być ogromnym wyzwaniem! W przeciwieństwie do kobiet mężczyźni rzadziej dzielą się informacją na temat swoich potrzeb, czy marzeń.

Odkryj na święta sklep Zakątek Zdrowia. Warsztaty, prezenty i ekologiczne nowości

W grudniu Zakątek Zdrowia przygotował dla klientów prawdziwy pakiet świątecznych atrakcji i inspiracji zakupowych.

Najbardziej luksusowe delikatesy w Olsztynie? Sklep z produktami premium z całego świata

Limitowane oliwy, sery za 200 zł i babeczki Dolce & Gabbana. Nowy butik spożywczy na Jarotach zachwyca jakością i rzemieślniczym asortymentem
reklama
reklama