0
2 C
Olsztyn
wtorek, 16 grudnia, 2025
reklama
zamów reklamę

Nowe serwisy na TKO: Sport | Nekrologi

Olsztynianka gotowała w „Pytaniu na Śniadanie”. Zaskoczyła lokalnym akcentem

WiadomościOlsztynianka gotowała w "Pytaniu na Śniadanie". Zaskoczyła lokalnym akcentem

Magdalena Siedlecka, znana olsztyńska foodblogerka, dziennikarka i psychodietetyczka, wystąpiła w popularnym programie śniadaniowym TVP. W kuchni telewizyjnego studia zaprezentowała dania z batatów, podkreślając ich wartość odżywczą i kolorowy, wiosenny charakter.

reklama

Kim jest Magdalena Siedlecka?

Magdalena Siedlecka to m.in. absolwentka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Jest dziennikarką, foodblogerką, specjalistką psychodietetyki oraz rozwoju osobistego i komunikacji. Poza kulinariami pasjonuje się fitnessem oraz turystyką kulinarną, kolekcjonując smaki i doświadczenia pobudzające zmysły. To nie pierwszy raz, gdy można zobaczyć ją w telewizji – była również uczestniczką piątej edycji programu „Bake Off – Ale ciacho!”. Jej kuchnia łączy zdrowe podejście do jedzenia z eksplozją smaków i barw.

reklama

Kulinarna podróż z batatami w „Pytaniu na Śniadanie”

Podczas wizyty w „Pytaniu na Śniadanie” Magdalena Siedlecka przygotowała dania, w których główną rolę odgrywały bataty. Na antenie zaprezentowała kopytka batatowe, pieczone bataty z gzikiem, czyli warmińską pomoćką, oraz purée ze słodkich ziemniaków z siekanym kotletem i mizerią o wiosennym aromacie.

Siedlecka podkreśliła, że wybór batatów nie był przypadkowy. „Idzie wiosna i potrzebujemy koloru, ale także chciałabym pokazać, że można znaleźć zamiennik, który przez swoją słodycz poprawi nam samopoczucie, a także ma bardzo dużo wartości odżywczych” – powiedziała na antenie.

Połączenie smaków i zdrowego stylu życia

Potrawy przygotowane przez Magdalenę Siedlecką łączą w sobie tradycyjne składniki z nowoczesnym podejściem do diety. Oprócz walorów smakowych stawia na zdrowie i dobre samopoczucie. Warmiński akcent w postaci gzika dodał lokalnego charakteru prezentowanym daniom, a delikatna słodycz batatów wprowadziła nutę świeżości i energii, której tak bardzo potrzeba na wiosnę.

Gotowanie w „Pytaniu na Śniadanie” można obejrzeć TUTAJ.

źródło: Pytanie na Śniadanie/Instagram magdalenasiedlecka

Przeczytaj także

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

reklama
Włącz powiadomienia e-mail
Wyślij maila o
0 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze

Bransoletki męskie – jak je nosić i z czym łączyć?

Coraz więcej panów sięga po dodatki, które podkreślają ich styl i charakter.

7 pomysłów na prezent pod choinkę dla niej

Kup coś, co wywoła uśmiech i zainspiruje.

Migracja do Shopify krok po kroku – o czym powinieneś wiedzieć?

Ważne jest zachowanie odpowiedniej kolejności działań.

Czy używany iPhone 15 Pro to rozsądny wybór dla wymagających użytkowników?

Zakup smartfona z najwyższej półki nie zawsze musi oznaczać sięganie po fabrycznie nowy egzemplarz.

Jaki prezent na święta przygotować własnoręcznie?

Dlaczego warto postawić na upominki bożonarodzeniowe zrobione samodzielnie.

Jak przygotować gabinet stomatologiczny do codziennej pracy? Niezbędne materiały i akcesoria

Właściwe przygotowanie gabinetu stomatologicznego gwarantuje bezpieczeństwo i efektywność pracy.

Horyzonty Przyszłości: Prognoza Dominacji Technologii i Filamentów w Świecie Druku 3D

Technologia druku 3D dynamicznie przekształca się w pełnoprawny sektor przemysłowy i konsumencki.

Czym są opakowania typu display?

Displaye łączą funkcję ochronną z prezentacyjną.

Metody testowania wytrzymałości i odporności ubrań roboczych

Profesjonalna odzież robocza przechodzi szereg testów, aby zapewnić bezpieczeństwo i trwałość.
reklama
reklama