0
3 C
Olsztyn
piątek, 5 grudnia, 2025
reklama

Nowe serwisy na TKO: Sport | Nekrologi

Olsztynianka gotowała w „Pytaniu na Śniadanie”. Zaskoczyła lokalnym akcentem

WiadomościOlsztynianka gotowała w "Pytaniu na Śniadanie". Zaskoczyła lokalnym akcentem

Magdalena Siedlecka, znana olsztyńska foodblogerka, dziennikarka i psychodietetyczka, wystąpiła w popularnym programie śniadaniowym TVP. W kuchni telewizyjnego studia zaprezentowała dania z batatów, podkreślając ich wartość odżywczą i kolorowy, wiosenny charakter.

reklama

Kim jest Magdalena Siedlecka?

Magdalena Siedlecka to m.in. absolwentka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Jest dziennikarką, foodblogerką, specjalistką psychodietetyki oraz rozwoju osobistego i komunikacji. Poza kulinariami pasjonuje się fitnessem oraz turystyką kulinarną, kolekcjonując smaki i doświadczenia pobudzające zmysły. To nie pierwszy raz, gdy można zobaczyć ją w telewizji – była również uczestniczką piątej edycji programu „Bake Off – Ale ciacho!”. Jej kuchnia łączy zdrowe podejście do jedzenia z eksplozją smaków i barw.

reklama

Kulinarna podróż z batatami w „Pytaniu na Śniadanie”

Podczas wizyty w „Pytaniu na Śniadanie” Magdalena Siedlecka przygotowała dania, w których główną rolę odgrywały bataty. Na antenie zaprezentowała kopytka batatowe, pieczone bataty z gzikiem, czyli warmińską pomoćką, oraz purée ze słodkich ziemniaków z siekanym kotletem i mizerią o wiosennym aromacie.

Siedlecka podkreśliła, że wybór batatów nie był przypadkowy. „Idzie wiosna i potrzebujemy koloru, ale także chciałabym pokazać, że można znaleźć zamiennik, który przez swoją słodycz poprawi nam samopoczucie, a także ma bardzo dużo wartości odżywczych” – powiedziała na antenie.

Połączenie smaków i zdrowego stylu życia

Potrawy przygotowane przez Magdalenę Siedlecką łączą w sobie tradycyjne składniki z nowoczesnym podejściem do diety. Oprócz walorów smakowych stawia na zdrowie i dobre samopoczucie. Warmiński akcent w postaci gzika dodał lokalnego charakteru prezentowanym daniom, a delikatna słodycz batatów wprowadziła nutę świeżości i energii, której tak bardzo potrzeba na wiosnę.

Gotowanie w „Pytaniu na Śniadanie” można obejrzeć TUTAJ.

źródło: Pytanie na Śniadanie/Instagram magdalenasiedlecka

Przeczytaj także

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

reklama
Włącz powiadomienia e-mail
Wyślij maila o
0 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze

Co zabrać na masaż tajski w Warszawie?

Oto wszystko, co warto wiedzieć przed wizytą.

Jak wybrać agencję SEO, aby współpraca przyniosła realny wzrost widoczności?

Działania będą skuteczne, jeśli zostaną odpowiednio dopasowane.

Co ile motogodzin wymieniać olej w ciągniku?

Olej starzeje się w zależności od intensywności pracy silnika.

Jakie buty wybrać na zimę?

Na co zwrócić uwagę wybierając zimowe obuwie?

Hale namiotowe w rolnictwie – o czym pamiętać podczas budowy hali na pasze, płody rolne i nawozy?

Hale namiotowe to jedno z rozwiązań, które zyskuje na popularności w rolnictwie.

Prezent dla ojca, zięcia, teścia i brata – najlepsze upominki dla mężczyzn są na wyciągnięcie ręki!

Wybór prezentu dla mężczyzny potrafi być ogromnym wyzwaniem! W przeciwieństwie do kobiet mężczyźni rzadziej dzielą się informacją na temat swoich potrzeb, czy marzeń.

Odkryj na święta sklep Zakątek Zdrowia. Warsztaty, prezenty i ekologiczne nowości

W grudniu Zakątek Zdrowia przygotował dla klientów prawdziwy pakiet świątecznych atrakcji i inspiracji zakupowych.

Najbardziej luksusowe delikatesy w Olsztynie? Sklep z produktami premium z całego świata

Limitowane oliwy, sery za 200 zł i babeczki Dolce & Gabbana. Nowy butik spożywczy na Jarotach zachwyca jakością i rzemieślniczym asortymentem

Jakich tkanin unikać przy zwierzętach w domu?

Tkaniny wrażliwe na pazury i sierść.
reklama
reklama