0
4.3 C
Olsztyn
poniedziałek, 15 grudnia, 2025
reklama

Nowe serwisy na TKO: Sport | Nekrologi

Promocja lokalnej żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – nowa inicjatywa i konferencja w Masuria Hotel & SPA

OstródaPromocja lokalnej żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – nowa inicjatywa...

Promocja regionalnej żywności na Warmii i Mazurach stanie się przedmiotem ważnej i wyczekiwanej konferencji pt. „Żywność wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – dobre praktyki, oczekiwania i wyzwania”. Wydarzenie odbędzie się od 21 do 22 listopada 2023 roku w  Masuria Hotel & SPA w Worlinach koło Łukty. Głównym celem konferencji będzie promocja nowo powstałej marki regionu – Sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury”.

reklama

Konferencja zostanie zainaugurowana wręczeniem certyfikatów nowym członkom Sieci. Prestiżowy dokument otrzyma 31 podmiotów prowadzących działalność w sprzedaży, gastronomii, produkcji, przetwórstwa i edukacji.

Początek wydarzenia to oficjalna prezentacja nowej marki Sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury”. Ponadto planowane są dyskusje na tematy związane z oczekiwaniami konsumentów wobec produktów wysokiej jakości i metody promocji takich artykułów.

reklama

Uczestnicy konferencji będą mieli okazję poznać dobre praktyki w marketingu, produkcji, dystrybucji i sprzedaży żywności regionalnej, a także dowiedzą się, jak uzyskać wsparcie finansowe z funduszy UE dla swoich przedsiębiorstw. Poruszone zostaną także kwestie współpracy pomiędzy producentami, przedsiębiorstwami oraz gastronomią.

Nie zabraknie również praktycznych warsztatów, podczas których poruszane będą tematy takie jak: komunikacja z klientem, metody sprzedaży, motywacja i unikanie wypalenia zawodowego wśród pracowników, skuteczne prowadzenie działań social mediów i zarządzanie stroną internetową.

Agenda przewiduje także debatę na temat znaczenia znakowania żywności, podczas której eksperci podzielą się swoją wiedzą dotyczącą etykiet jako źródła informacji o produkcie. Miłośnicy kuchni włoskiej będą mieli okazję uczestniczyć w pokazie kulinarnym zatytułowanym „Z ziemi włoskiej do Polski”, którego prowadzenie powierzono mistrzowi kuchni włoskiej Giancarlo Russo.

Spotkanie zakończy się 22 listopada 2023 roku podsumowaniem oraz obiadem dla uczestników. Konferencja stanowi nowy rozdział w promowaniu lokalnych produktów i tworzeniu wartości dodanej dla warmińsko-mazurskiego sektora żywnościowego.

źródło: Urząd Marszałkowski

Przeczytaj także

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

reklama
Włącz powiadomienia e-mail
Wyślij maila o
0 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze

7 pomysłów na prezent pod choinkę dla niej

Kup coś, co wywoła uśmiech i zainspiruje.

Migracja do Shopify krok po kroku – o czym powinieneś wiedzieć?

Ważne jest zachowanie odpowiedniej kolejności działań.

Czy używany iPhone 15 Pro to rozsądny wybór dla wymagających użytkowników?

Zakup smartfona z najwyższej półki nie zawsze musi oznaczać sięganie po fabrycznie nowy egzemplarz.

Jaki prezent na święta przygotować własnoręcznie?

Dlaczego warto postawić na upominki bożonarodzeniowe zrobione samodzielnie.

Jak przygotować gabinet stomatologiczny do codziennej pracy? Niezbędne materiały i akcesoria

Właściwe przygotowanie gabinetu stomatologicznego gwarantuje bezpieczeństwo i efektywność pracy.

Horyzonty Przyszłości: Prognoza Dominacji Technologii i Filamentów w Świecie Druku 3D

Technologia druku 3D dynamicznie przekształca się w pełnoprawny sektor przemysłowy i konsumencki.

Czym są opakowania typu display?

Displaye łączą funkcję ochronną z prezentacyjną.

Metody testowania wytrzymałości i odporności ubrań roboczych

Profesjonalna odzież robocza przechodzi szereg testów, aby zapewnić bezpieczeństwo i trwałość.

Okulary przeciwsłoneczne w górach – jak chronić oczy na dużej wysokości?

Silne nasłonecznienie, odbicie promieni słonecznych od śniegu i zwiększone promieniowanie UV stwarzają ryzyko uszkodzeń oczu.
reklama
reklama