0
3 C
Olsztyn
piątek, 5 grudnia, 2025
reklama

Nowe serwisy na TKO: Sport | Nekrologi

Promocja lokalnej żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – nowa inicjatywa i konferencja w Masuria Hotel & SPA

OstródaPromocja lokalnej żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – nowa inicjatywa...

Promocja regionalnej żywności na Warmii i Mazurach stanie się przedmiotem ważnej i wyczekiwanej konferencji pt. „Żywność wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – dobre praktyki, oczekiwania i wyzwania”. Wydarzenie odbędzie się od 21 do 22 listopada 2023 roku w  Masuria Hotel & SPA w Worlinach koło Łukty. Głównym celem konferencji będzie promocja nowo powstałej marki regionu – Sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury”.

reklama

Konferencja zostanie zainaugurowana wręczeniem certyfikatów nowym członkom Sieci. Prestiżowy dokument otrzyma 31 podmiotów prowadzących działalność w sprzedaży, gastronomii, produkcji, przetwórstwa i edukacji.

Początek wydarzenia to oficjalna prezentacja nowej marki Sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury”. Ponadto planowane są dyskusje na tematy związane z oczekiwaniami konsumentów wobec produktów wysokiej jakości i metody promocji takich artykułów.

reklama

Uczestnicy konferencji będą mieli okazję poznać dobre praktyki w marketingu, produkcji, dystrybucji i sprzedaży żywności regionalnej, a także dowiedzą się, jak uzyskać wsparcie finansowe z funduszy UE dla swoich przedsiębiorstw. Poruszone zostaną także kwestie współpracy pomiędzy producentami, przedsiębiorstwami oraz gastronomią.

Nie zabraknie również praktycznych warsztatów, podczas których poruszane będą tematy takie jak: komunikacja z klientem, metody sprzedaży, motywacja i unikanie wypalenia zawodowego wśród pracowników, skuteczne prowadzenie działań social mediów i zarządzanie stroną internetową.

Agenda przewiduje także debatę na temat znaczenia znakowania żywności, podczas której eksperci podzielą się swoją wiedzą dotyczącą etykiet jako źródła informacji o produkcie. Miłośnicy kuchni włoskiej będą mieli okazję uczestniczyć w pokazie kulinarnym zatytułowanym „Z ziemi włoskiej do Polski”, którego prowadzenie powierzono mistrzowi kuchni włoskiej Giancarlo Russo.

Spotkanie zakończy się 22 listopada 2023 roku podsumowaniem oraz obiadem dla uczestników. Konferencja stanowi nowy rozdział w promowaniu lokalnych produktów i tworzeniu wartości dodanej dla warmińsko-mazurskiego sektora żywnościowego.

źródło: Urząd Marszałkowski

Przeczytaj także

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

reklama
Włącz powiadomienia e-mail
Wyślij maila o
0 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze

Co zabrać na masaż tajski w Warszawie?

Oto wszystko, co warto wiedzieć przed wizytą.

Jak wybrać agencję SEO, aby współpraca przyniosła realny wzrost widoczności?

Działania będą skuteczne, jeśli zostaną odpowiednio dopasowane.

Co ile motogodzin wymieniać olej w ciągniku?

Olej starzeje się w zależności od intensywności pracy silnika.

Jakie buty wybrać na zimę?

Na co zwrócić uwagę wybierając zimowe obuwie?

Hale namiotowe w rolnictwie – o czym pamiętać podczas budowy hali na pasze, płody rolne i nawozy?

Hale namiotowe to jedno z rozwiązań, które zyskuje na popularności w rolnictwie.

Prezent dla ojca, zięcia, teścia i brata – najlepsze upominki dla mężczyzn są na wyciągnięcie ręki!

Wybór prezentu dla mężczyzny potrafi być ogromnym wyzwaniem! W przeciwieństwie do kobiet mężczyźni rzadziej dzielą się informacją na temat swoich potrzeb, czy marzeń.

Odkryj na święta sklep Zakątek Zdrowia. Warsztaty, prezenty i ekologiczne nowości

W grudniu Zakątek Zdrowia przygotował dla klientów prawdziwy pakiet świątecznych atrakcji i inspiracji zakupowych.

Najbardziej luksusowe delikatesy w Olsztynie? Sklep z produktami premium z całego świata

Limitowane oliwy, sery za 200 zł i babeczki Dolce & Gabbana. Nowy butik spożywczy na Jarotach zachwyca jakością i rzemieślniczym asortymentem

Jakich tkanin unikać przy zwierzętach w domu?

Tkaniny wrażliwe na pazury i sierść.
reklama
reklama