0
1.2 C
Olsztyn
piątek, 19 grudnia, 2025
reklama

Nowe serwisy na TKO: Sport | Nekrologi

Promocja lokalnej żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – nowa inicjatywa i konferencja w Masuria Hotel & SPA

OstródaPromocja lokalnej żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – nowa inicjatywa...

Promocja regionalnej żywności na Warmii i Mazurach stanie się przedmiotem ważnej i wyczekiwanej konferencji pt. „Żywność wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – dobre praktyki, oczekiwania i wyzwania”. Wydarzenie odbędzie się od 21 do 22 listopada 2023 roku w  Masuria Hotel & SPA w Worlinach koło Łukty. Głównym celem konferencji będzie promocja nowo powstałej marki regionu – Sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury”.

reklama

Konferencja zostanie zainaugurowana wręczeniem certyfikatów nowym członkom Sieci. Prestiżowy dokument otrzyma 31 podmiotów prowadzących działalność w sprzedaży, gastronomii, produkcji, przetwórstwa i edukacji.

Początek wydarzenia to oficjalna prezentacja nowej marki Sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury”. Ponadto planowane są dyskusje na tematy związane z oczekiwaniami konsumentów wobec produktów wysokiej jakości i metody promocji takich artykułów.

reklama

Uczestnicy konferencji będą mieli okazję poznać dobre praktyki w marketingu, produkcji, dystrybucji i sprzedaży żywności regionalnej, a także dowiedzą się, jak uzyskać wsparcie finansowe z funduszy UE dla swoich przedsiębiorstw. Poruszone zostaną także kwestie współpracy pomiędzy producentami, przedsiębiorstwami oraz gastronomią.

Nie zabraknie również praktycznych warsztatów, podczas których poruszane będą tematy takie jak: komunikacja z klientem, metody sprzedaży, motywacja i unikanie wypalenia zawodowego wśród pracowników, skuteczne prowadzenie działań social mediów i zarządzanie stroną internetową.

Agenda przewiduje także debatę na temat znaczenia znakowania żywności, podczas której eksperci podzielą się swoją wiedzą dotyczącą etykiet jako źródła informacji o produkcie. Miłośnicy kuchni włoskiej będą mieli okazję uczestniczyć w pokazie kulinarnym zatytułowanym „Z ziemi włoskiej do Polski”, którego prowadzenie powierzono mistrzowi kuchni włoskiej Giancarlo Russo.

Spotkanie zakończy się 22 listopada 2023 roku podsumowaniem oraz obiadem dla uczestników. Konferencja stanowi nowy rozdział w promowaniu lokalnych produktów i tworzeniu wartości dodanej dla warmińsko-mazurskiego sektora żywnościowego.

źródło: Urząd Marszałkowski

Przeczytaj także

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

reklama
Włącz powiadomienia e-mail
Wyślij maila o
0 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze

Rzut monetą, algorytm czy tarot? Jak naprawdę podejmujemy decyzje w 2025 roku

Algorytmy, losowość i proste odpowiedzi „tak” lub „nie”. Psychologia decyzji w 2025 roku i powód, dla którego szukamy prostoty w świecie nadmiaru.

Maryla Rodowicz wystąpi w maju na Plaży Kortowskiej!

Królowa polskiej estrady zaśpiewa podczas Kortowiady 2026.

Kursy maturalne z biologii i chemii w Olsztynie

Dlaczego warto korzystać z kursów maturalnych?

Jak wspierać organizm przy intensywnym treningu?

Odpowiednio dobrane preparaty mogą stanowić praktyczne wsparcie codziennego stylu życia.

Bransoletki męskie – jak je nosić i z czym łączyć?

Coraz więcej panów sięga po dodatki, które podkreślają ich styl i charakter.

7 pomysłów na prezent pod choinkę dla niej

Kup coś, co wywoła uśmiech i zainspiruje.

Migracja do Shopify krok po kroku – o czym powinieneś wiedzieć?

Ważne jest zachowanie odpowiedniej kolejności działań.

Czy używany iPhone 15 Pro to rozsądny wybór dla wymagających użytkowników?

Zakup smartfona z najwyższej półki nie zawsze musi oznaczać sięganie po fabrycznie nowy egzemplarz.

Jaki prezent na święta przygotować własnoręcznie?

Dlaczego warto postawić na upominki bożonarodzeniowe zrobione samodzielnie.
reklama
reklama