Trwa największy w Polsce festiwal kulinarny Restaurant Week. Tak jak podczas ubiegłorocznej, rekordowej jesiennej edycji, także i teraz Goście nie zawiedli. Zainteresowanie wydarzeniem jest tak duże, że organizatorzy zdecydowali o przedłużeniu festiwalu o dodatkowy tydzień – do 5 lipca. W Restaurant Week bierze udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów, w tym 7 z Warmii i Mazur. W cenie 49 zł Goście otrzymają popisowe 3-daniowe menu, festiwalowy koktajl oraz Coca-Colę w prezencie. Rezerwacji można dokonać na www.restaurantweek.pl.
Po trudnym czasie kwarantanny do restauracji powróciło życie. Liczba Gości w restauracjach rośnie z tygodnia na tydzień. Budzi to wielki optymizm całej niezależnej sceny restauracyjnej, która przygotowała atrakcyjne propozycje menu i zadbała o dostosowanie lokali do obowiązujących standardów bezpieczeństwa. Ogromne zainteresowanie Festiwalem to najlepszy dowód na to, że Polacy kochają chodzić do restauracji i nadal chcą je wspierać. Zanim Restaurant Week rozpoczął się na dobre, Goście dokonali rezerwacji na 50 000 doświadczeń restauracyjnych.
W Warmii i Mazurach w Festiwalu biorą udział restauracje z Olsztyna, Barczewa i Olsztynka. Na Gości czeka wachlarz różnorodnych dań, w Olsztynku i Barczewie będą mieli okazję spróbować m.in. pierogów z jesiotrem w Pałac Warlity (Olsztynek) oraz pieczarkę portobello z kozim serem zapiekaną w cieście francuskim w restauracji SOFRA w hotelu Azzun (Barczewo). Z kolei w Olsztynie Goście skosztują m.in. carpaccio z mięsa ze strusia w Głową w Piach, pieczoną i faszerowaną pierś z kurczaka w Tandoor House – Kuchnia i Kultura Indyjska, udo z kaczki w VILLA PALLAS Restauracja Gardenia, burger brioche z pokrzywą i miętą, bobem, jajkiem sadzonym ze szparagami z konfiturą z pomidorów oraz frytkami z pieczonych warzyw korzeniowych w U Artystów, czarne gnocchi w BoNoBo.
Każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Jako podziękowanie dla wszystkim uczestników Restaurant Week za wsparcie lokalnych restauracji, każdy Gość otrzyma w prezencie butelkę Coca-Coli, która uzupełni popisowe dania wspaniałym orzeźwiającym smakiem. Płacąc BLIKiem za rezerwację, między 12 – 29 czerwca, pierwsze 10.000 osób otrzyma 10 złotych zniżki.
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Termin Festiwalu: 17 czerwca – 5 lipca 2020