fbpx
reklama

Poinformuj nas: alarm@tko.pl

poniedziałek, 6 lipca, 2020

Poinformuj nas: [email protected]

reklama

Warte uwagi

Już 50 000 Gości Restaurant Week! Festiwal potrwa do 5 lipca

Trwa największy w Polsce festiwal kulinarny Restaurant Week. Tak jak podczas ubiegłorocznej, rekordowej jesiennej edycji, także i teraz Goście nie zawiedli. Zainteresowanie wydarzeniem jest tak duże, że organizatorzy zdecydowali o przedłużeniu festiwalu o dodatkowy tydzień – do 5 lipca. W Restaurant Week bierze udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów, w tym 7 z Warmii i Mazur. W cenie 49 zł Goście otrzymają popisowe 3-daniowe menu, festiwalowy koktajl oraz Coca-Colę w prezencie. Rezerwacji można dokonać na www.restaurantweek.pl.

Po trudnym czasie kwarantanny do restauracji powróciło życie. Liczba Gości w restauracjach rośnie z tygodnia na tydzień. Budzi to wielki optymizm całej niezależnej sceny restauracyjnej, która przygotowała atrakcyjne propozycje menu i zadbała o dostosowanie lokali do obowiązujących standardów bezpieczeństwa. Ogromne zainteresowanie Festiwalem to najlepszy dowód na to, że Polacy kochają chodzić do restauracji i nadal chcą je wspierać. Zanim Restaurant Week rozpoczął się na dobre, Goście dokonali rezerwacji na 50 000 doświadczeń restauracyjnych.

W Warmii i Mazurach w Festiwalu biorą udział restauracje z Olsztyna, Barczewa i Olsztynka. Na Gości czeka wachlarz różnorodnych dań, w Olsztynku i Barczewie będą mieli okazję spróbować m.in. pierogów z jesiotrem w Pałac Warlity (Olsztynek) oraz pieczarkę portobello z kozim serem zapiekaną w cieście francuskim w restauracji SOFRA w hotelu Azzun (Barczewo). Z kolei w Olsztynie Goście skosztują m.in. carpaccio z mięsa ze strusia w Głową w Piach, pieczoną i faszerowaną pierś z kurczaka w Tandoor House – Kuchnia i Kultura Indyjska, udo z kaczki w VILLA PALLAS Restauracja Gardenia, burger brioche z pokrzywą i miętą, bobem, jajkiem sadzonym ze szparagami z konfiturą z pomidorów oraz frytkami z pieczonych warzyw korzeniowych w U Artystów, czarne gnocchi w BoNoBo.

Każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Jako podziękowanie dla wszystkim uczestników Restaurant Week za wsparcie lokalnych restauracji, każdy Gość otrzyma w prezencie butelkę Coca-Coli, która uzupełni popisowe dania wspaniałym orzeźwiającym smakiem. Płacąc BLIKiem za rezerwację, między 12 – 29 czerwca, pierwsze 10.000 osób otrzyma 10 złotych zniżki.

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Termin Festiwalu: 17 czerwca – 5 lipca 2020

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Każdy obywatel RP ma prawo do wyrażania swojego zdania w granicach określonych przez prawo – niedopuszczalne więc jest znieważanie, pomawianie, nawoływanie do popełnienia przestępstwa czy ogólnie rzecz określając „hejtowanie”. Publikując komentarz wyrażasz zgodę na regulamin serwisu. 

Warte uwagi

Kampania „nie wyjeżdżaj daleko, odkryj naszą północ” promuje turystykę na Warmii i Mazurach

Odkryj Amerykę na Warmii, piramidę na Mazurach i inne ciekawe miejsca w zasięgu kilku godzin jazdy samochodem. W kampanii „Nie wyjeżdżaj daleko, odkryj Naszą...

Już 50 000 Gości Restaurant Week! Festiwal potrwa do 5 lipca

Trwa największy w Polsce festiwal kulinarny Restaurant Week. Tak jak podczas ubiegłorocznej, rekordowej jesiennej edycji, także i teraz Goście nie zawiedli. Zainteresowanie wydarzeniem jest...

Miliardy na wsparcie przedsiębiorców i ochronę miejsc pracy

Już ok. 2,6 miliarda złotych trafiło do przedsiębiorców z województwa warmińsko-mazurskiego w ramach tarcz wspierających przedsiębiorców – antykryzysowej, finansowej i pomocowej. – Sama tarcza...