fbpx
reklama

Poinformuj nas: alarm@tko.pl

czwartek, 6 sierpnia, 2020

Poinformuj nas: [email protected]

reklama

Warte uwagi

Już 50 000 Gości Restaurant Week! Festiwal potrwa do 5 lipca

Trwa największy w Polsce festiwal kulinarny Restaurant Week. Tak jak podczas ubiegłorocznej, rekordowej jesiennej edycji, także i teraz Goście nie zawiedli. Zainteresowanie wydarzeniem jest tak duże, że organizatorzy zdecydowali o przedłużeniu festiwalu o dodatkowy tydzień – do 5 lipca. W Restaurant Week bierze udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów, w tym 7 z Warmii i Mazur. W cenie 49 zł Goście otrzymają popisowe 3-daniowe menu, festiwalowy koktajl oraz Coca-Colę w prezencie. Rezerwacji można dokonać na www.restaurantweek.pl.

Po trudnym czasie kwarantanny do restauracji powróciło życie. Liczba Gości w restauracjach rośnie z tygodnia na tydzień. Budzi to wielki optymizm całej niezależnej sceny restauracyjnej, która przygotowała atrakcyjne propozycje menu i zadbała o dostosowanie lokali do obowiązujących standardów bezpieczeństwa. Ogromne zainteresowanie Festiwalem to najlepszy dowód na to, że Polacy kochają chodzić do restauracji i nadal chcą je wspierać. Zanim Restaurant Week rozpoczął się na dobre, Goście dokonali rezerwacji na 50 000 doświadczeń restauracyjnych.

W Warmii i Mazurach w Festiwalu biorą udział restauracje z Olsztyna, Barczewa i Olsztynka. Na Gości czeka wachlarz różnorodnych dań, w Olsztynku i Barczewie będą mieli okazję spróbować m.in. pierogów z jesiotrem w Pałac Warlity (Olsztynek) oraz pieczarkę portobello z kozim serem zapiekaną w cieście francuskim w restauracji SOFRA w hotelu Azzun (Barczewo). Z kolei w Olsztynie Goście skosztują m.in. carpaccio z mięsa ze strusia w Głową w Piach, pieczoną i faszerowaną pierś z kurczaka w Tandoor House – Kuchnia i Kultura Indyjska, udo z kaczki w VILLA PALLAS Restauracja Gardenia, burger brioche z pokrzywą i miętą, bobem, jajkiem sadzonym ze szparagami z konfiturą z pomidorów oraz frytkami z pieczonych warzyw korzeniowych w U Artystów, czarne gnocchi w BoNoBo.

Każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Jako podziękowanie dla wszystkim uczestników Restaurant Week za wsparcie lokalnych restauracji, każdy Gość otrzyma w prezencie butelkę Coca-Coli, która uzupełni popisowe dania wspaniałym orzeźwiającym smakiem. Płacąc BLIKiem za rezerwację, między 12 – 29 czerwca, pierwsze 10.000 osób otrzyma 10 złotych zniżki.

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Termin Festiwalu: 17 czerwca – 5 lipca 2020

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Każdy obywatel RP ma prawo do wyrażania swojego zdania w granicach określonych przez prawo – niedopuszczalne więc jest znieważanie, pomawianie, nawoływanie do popełnienia przestępstwa czy ogólnie rzecz określając „hejtowanie”. Publikując komentarz wyrażasz zgodę na regulamin serwisu. 

Warte uwagi

Studio Dron Olsztyn oferuje fotografowanie i filmowanie z drona, wizualizacje 3D oraz tworzenie animacji

Potrzebujesz sfotografować lub sfilmować coś w niepowtarzalny sposób? Wyróżnić się na tle konkurencji, bądź zwiększyć swoje szanse na sprzedaż swoich produktów lub usług? Idealnym...

Popłyną kolejne miliony na inwestycje w województwie

FUNDUSZ DRÓG SAMORZĄDOWYCH 2021 Wojewoda Artur Chojecki ogłosił nabór wniosków o dofinansowanie zadań w ramach Funduszu Dróg Samorządowych na rok 2021, który odbędzie się w...

To już pewne. Od dziś pojeździmy Olsztyńską Hulajnogą Miejską

Są ekologiczne i można się nimi efektywnie przemieszczać. Mowa o hulajnogach elektrycznych, które od dziś są dostępne do wypożyczenia w systemie Olsztyńskiej Hulajnogi Miejskiej. Pobierz...