fbpx
reklama

Poinformuj nas: alarm@tko.pl

niedziela, 27 września, 2020

Poinformuj nas: [email protected]

reklama

Warte uwagi

Już 50 000 Gości Restaurant Week! Festiwal potrwa do 5 lipca

Artykuł sponsorowany Już 50 000 Gości Restaurant Week! Festiwal potrwa do 5 lipca

Trwa największy w Polsce festiwal kulinarny Restaurant Week. Tak jak podczas ubiegłorocznej, rekordowej jesiennej edycji, także i teraz Goście nie zawiedli. Zainteresowanie wydarzeniem jest tak duże, że organizatorzy zdecydowali o przedłużeniu festiwalu o dodatkowy tydzień – do 5 lipca. W Restaurant Week bierze udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów, w tym 7 z Warmii i Mazur. W cenie 49 zł Goście otrzymają popisowe 3-daniowe menu, festiwalowy koktajl oraz Coca-Colę w prezencie. Rezerwacji można dokonać na www.restaurantweek.pl.

Po trudnym czasie kwarantanny do restauracji powróciło życie. Liczba Gości w restauracjach rośnie z tygodnia na tydzień. Budzi to wielki optymizm całej niezależnej sceny restauracyjnej, która przygotowała atrakcyjne propozycje menu i zadbała o dostosowanie lokali do obowiązujących standardów bezpieczeństwa. Ogromne zainteresowanie Festiwalem to najlepszy dowód na to, że Polacy kochają chodzić do restauracji i nadal chcą je wspierać. Zanim Restaurant Week rozpoczął się na dobre, Goście dokonali rezerwacji na 50 000 doświadczeń restauracyjnych.

W Warmii i Mazurach w Festiwalu biorą udział restauracje z Olsztyna, Barczewa i Olsztynka. Na Gości czeka wachlarz różnorodnych dań, w Olsztynku i Barczewie będą mieli okazję spróbować m.in. pierogów z jesiotrem w Pałac Warlity (Olsztynek) oraz pieczarkę portobello z kozim serem zapiekaną w cieście francuskim w restauracji SOFRA w hotelu Azzun (Barczewo). Z kolei w Olsztynie Goście skosztują m.in. carpaccio z mięsa ze strusia w Głową w Piach, pieczoną i faszerowaną pierś z kurczaka w Tandoor House – Kuchnia i Kultura Indyjska, udo z kaczki w VILLA PALLAS Restauracja Gardenia, burger brioche z pokrzywą i miętą, bobem, jajkiem sadzonym ze szparagami z konfiturą z pomidorów oraz frytkami z pieczonych warzyw korzeniowych w U Artystów, czarne gnocchi w BoNoBo.

Każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Jako podziękowanie dla wszystkim uczestników Restaurant Week za wsparcie lokalnych restauracji, każdy Gość otrzyma w prezencie butelkę Coca-Coli, która uzupełni popisowe dania wspaniałym orzeźwiającym smakiem. Płacąc BLIKiem za rezerwację, między 12 – 29 czerwca, pierwsze 10.000 osób otrzyma 10 złotych zniżki.

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Termin Festiwalu: 17 czerwca – 5 lipca 2020

Przeczytaj także:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Każdy obywatel RP ma prawo do wyrażania swojego zdania w granicach określonych przez prawo – niedopuszczalne więc jest znieważanie, pomawianie, nawoływanie do popełnienia przestępstwa czy ogólnie rzecz określając „hejtowanie”. Publikując komentarz wyrażasz zgodę na regulamin serwisu. 

Warte uwagi

Aktualny Mistrz Świata we fryzjerstwie zaprasza do swojego nowego salonu

Multimedalista fryzjerskich mistrzostw Polski, Europy i Świata zaprasza do swojego salonu fryzjerskiego, w którym zwykła fryzura urasta do rangi dzieła sztuki. Sukcesy Jacka Chamery wzięły...

Piątka na piątkę, czyli nowa dieta pudełkowa w Olsztynie

Proste zasady i wyjątkowo atrakcyjne ceny. A przede wszystkim: smaczne i zdrowe posiłki. Od początku tygodnia w Olsztynie i kilkunastu innych miejscowościach w regionie...

Przez koronawirusa w olsztyńskich szkołach pojawili się ludzie w skafandrach z tajemniczym urządzeniem

Weszli do szkoły ubrani w skafandry i maski. Na drzwiach wywieszono tabliczkę "Zakaz wstępu". Zdezynfekowali cały budynek przy wykorzystaniu najbardziej skutecznej metody do zabezpieczania pomieszczeń...

Przeczytaj także: