-0 C
Olsztyn
piątek, 22 listopada, 2024
reklama

Festiwal Restaurant Week na Warmii i Mazurach przedłużony do 3 października

WiadomościFestiwal Restaurant Week na Warmii i Mazurach przedłużony do 3 października

Jeśli nie zdążyłeś jeszcze wziąć udziału w Festiwalu Najlepszych Restauracji, masz na to szansę! Ze względu na duże zainteresowanie gości i docierające do organizatorów prośby o wydłużenie, jesienna edycja Restaurant Week została przedłużona do 3 października.

Jesiennej edycji Restaurant Week towarzyszy kampania: #FoodMustGoOn!, której celem jest wsparcie dla przetrwania niezależnej sceny restauracyjnej w warunkach powracających lockdownów. Jej ogólnopolski zasięg ma przypomnieć gościom, że idąc na wrześniowy Festiwal nie tylko wesprą restauracje, ale też pozwolą im m.in. zebrać środki zapasowe na wypadek zamknięcia. To kolejne działania RestaurantClub (organizator Festiwalu) na rzecz ocalenia lokalnych niezależnych restauracji. Dzięki “Karcie Higieny”, która jest jednym z filarów Restaurant Weeka, RestaurantClub chce podkreślić pełną gotowość restauracji na bezpieczne i zgodne z wytycznymi sanitarno-epidemiologicznymi przyjmowanie gości.

– Zapraszamy wszystkich gości w Polsce na największe wydarzenie kulinarne. Niech skala odkrywania i wspierania restauracji będzie ponownie rekordowa. Restauracje, które przetrwały dotychczasowe lockdowny włożyły ogromny wysiłek w ponowne przyjęcie Gości – mówi Maciej Żakowski, jeden z organizatorów Restaurant Week. – Kampania #FoodMustGoOn! jest głosem całej polskiej sceny restauracyjnej. Razem mówimy “Nie przerywajmy jedzenia!”. Misją RestaurantClub jest łączenie restauracji i Gości, od wiosny w całej Polsce skupiamy się na wsparciu odbudowy niezależnej kultury restauracyjnej. Niech ten Festiwal będzie kolejnym dużym krokiem w stronę odbudowy fundamentów polskiej sceny restauracyjnej, która jest przecież jedną z najbardziej kreatywnych i dynamicznych na świecie.

Wydarzenie rozpoczęło się 8 września 2021 roku. Organizatorzy poinformowali, że zostanie przedłużone do 3 października.

– Zgodnie z hasłem #FoodMustGoOn!, które towarzyszy jesiennej edycji Festiwalu, nie przerywamy jedzenia, a nawet je przedłużamy! Otrzymaliśmy bardzo pozytywny odzew i liczne prośby Gości o wydłużenie Festiwalu. Dlatego zdecydowaliśmy się wydłużyć jesienną edycję o 7 dni, aż do 3 października. Dzięki temu goście będą mieli szansę na odwiedzenie jeszcze większej liczby restauracji oraz spróbowanie unikalnych dań przygotowanych specjalnie na Restaurant Week przez top Chefów – zaznacza Ewa Pawella, Marketing Director Restaurant Club.

W przedłużonej edycji Festiwalu swój udział zadeklarowały restauracje m.in. z Warmii i Mazur, Krakowa, Warszawy, Wrocławia, Trójmiasta, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku czy Śląska. Wśród nich m.in. białostocka Atmosfera, krakowska Sobremesa, łódzka Przędzalnia, a także warszawska Aruba, Deska i Kreska czy Rest. Baczewskich.

Do 3 października będzie można spróbować unikalnych dań, których nie znajdziemy w regularnym menu. Kaczka z musem z pietruszki i dymem czereśniowym, gołąbki w liściach winogron czy muszle św. Jakuba z kiszonkami to zaledwie kilka spośród wielu propozycji od najlepszych Chefów. Przedłużona edycja Restaurant Week będzie więc doskonałą okazją do odkrywania nowych smaków oraz klimatu restauracji.

Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water, który stanowi idealne połączenie smaków. Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero Cukru, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.

W aplikacji Restaurant Club i na stronie Restaurant Week dostępne są już rezerwacje na przedłużony Festiwal. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Restaurant Week pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Źródło: Restaurant Club

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

0 komentarzy
Najlepsze
Najnowsze Najstarsze
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Polecane