17 C
Olsztyn
środa, 4 października, 2023

Dobre Miasto czeka na konkurs na stanowisko dyrektora szpitala

OlsztynDobre Miasto czeka na konkurs na stanowisko dyrektora szpitala
Przez najbliższy miesiąc powiatowi urzędnicy będą analizować sytuację szpitala i wtedy zdecydują o rozpisaniu konkursu. Na razie obowiązki dyrektora pełni Wiesław Makowski.
Powiatowy Szpital w Dobrym Mieście

Obowiązki odwołanej w piątek dyrektorki szpitala w Dobrym Mieście będzie pełnił dotychczasowy główny księgowy Wiesław Makowski. Obowiązki będzie pełnił do czasu ogłoszenia konkursu na to stanowisko. Decyzja została podjęta przez zarząd powiatu olsztyńskiego. Data ogłoszenia konkursu nie jest jeszcze znana. Przez najbliższy miesiąc powiatowi urzędnicy będą analizować sytuację szpitala i wtedy zdecydują o rozpisaniu konkursu.
Przypomnijmy. W grudniu 2013 roku zawrzało, gdy pracownicy placówki poskarżyli się, że w szpitalu dochodzi do mobbingu i zastraszania pracowników, a pacjenci nie dostają niezbędnych leków i środków czystości. Rada Społeczna szpitala napisała list do organu prowadzącego szpital –  starosty olsztyńskiego – z prośbą o interwencję. Pod listem podpisało się 50 pracowników. Starosta podjął odpowiednie kroki, zarządzając w szpitalu kompleksową kontrolę. Protokół pokontrolny trafił w ręce członków Zarządu Powiatu, którzy zadecydowali, że Maria Mielniczek przestanie pełnić swoje obowiązki.
Marcin Kulasek: Ułatwimy życie emerytom [OPINIE]

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Polecane
Ogłoszenia
Niecodzienna scena na dożynkach. Politycy od lewa do prawa rzucili się na chleb, jak dzieci na cukierki
Spotkanie liderów Konfederacji z mieszkańcami Olsztyna
Zwierzęta w panice: nieoczekiwany skutek wojskowych ćwiczeń lotniczych Kotowski Skoczył! Zobaczcie jak wygląda prawdziwy spadochroniarz Iwona Arent w skansenie pokazuje dom matki Marcin Kotowski ma poparcie Szymona Hołowni Łukasz Michnik zażartował sobie z ministra Cieszyńskiego? Ignacy Niemczycki jest wściekły na PiS? Oto dlaczego Marcin Kotowski punktuje polityka PiS-u Łukasz Michnik pyta się ministra, czy ten zerwał mu baner Ignacy Niemczycki: ta sytuacja dotyczy wszystkich polskich rolników Po co Marcin Kotowski kandyduje do Sejmu? Marcin Kotowski Zachęca młodych do głosowania Minister Błaszczak popiera Iwonę Arent Gigantyczna wpadka kandydata PiS-u w Olsztynie Iwona Arent na spacerze z psem i kotem Marcin Kotowski punktuje ministra Cieszyńskiego Marcin Kotowski chce walczyć o przyszłość regionu Marcin Kotowski: politycy PiS-u czują się lepsi? Ignacy Niemczycki: mój filmik o S16 wzbudził wiele kontrowersji Odważny jak Łukasz Michnik? Mówi prawdę o Konfederacji Marcin Kotowski: Nielegalny plakat wyborczy Janusza Cieszyńskiego już zdjęty?