-0 C
Olsztyn
niedziela, 29 stycznia, 2023

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy tylko najważniejsze wiadomości

Dobre Miasto czeka na konkurs na stanowisko dyrektora szpitala

WiadomościDobre Miasto czeka na konkurs na stanowisko dyrektora szpitala
Przez najbliższy miesiąc powiatowi urzędnicy będą analizować sytuację szpitala i wtedy zdecydują o rozpisaniu konkursu. Na razie obowiązki dyrektora pełni Wiesław Makowski.
Powiatowy Szpital w Dobrym Mieście

Obowiązki odwołanej w piątek dyrektorki szpitala w Dobrym Mieście będzie pełnił dotychczasowy główny księgowy Wiesław Makowski. Obowiązki będzie pełnił do czasu ogłoszenia konkursu na to stanowisko. Decyzja została podjęta przez zarząd powiatu olsztyńskiego. Data ogłoszenia konkursu nie jest jeszcze znana. Przez najbliższy miesiąc powiatowi urzędnicy będą analizować sytuację szpitala i wtedy zdecydują o rozpisaniu konkursu.
Przypomnijmy. W grudniu 2013 roku zawrzało, gdy pracownicy placówki poskarżyli się, że w szpitalu dochodzi do mobbingu i zastraszania pracowników, a pacjenci nie dostają niezbędnych leków i środków czystości. Rada Społeczna szpitala napisała list do organu prowadzącego szpital –  starosty olsztyńskiego – z prośbą o interwencję. Pod listem podpisało się 50 pracowników. Starosta podjął odpowiednie kroki, zarządzając w szpitalu kompleksową kontrolę. Protokół pokontrolny trafił w ręce członków Zarządu Powiatu, którzy zadecydowali, że Maria Mielniczek przestanie pełnić swoje obowiązki.
Marcin Kulasek: Dobra zmiana w niemieckiej polityce [OPINIA]
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze