Rusza kolejna edycja warsztatów WE Lead Food POLSKA. Tworzymy międzynarodową sieć ekspertek, które na co dzień pracują w sektorze nauki, innowacji, biznesu, polityki czy organizacji pozarządowych. Kobiet, które zarządzają, budują strategie rozwoju, wyznaczają sobie i swoim zespołom cele, organizują zasoby i dbają o relacje z partnerami.
Już 31 maja spotkamy się w Olsztynie na bezpłatnym szkoleniu, które będzie przestrzenią do wspólnego inspirowania się, wymiany doświadczeń i rozwinięcia swoich kompetencji liderskich.
Warsztaty WE Lead Food Polska zostały stworzone przez kobiety i dla kobiet. Program wydarzenia obfituje w interaktywne sesje, które będą inspirować nas do współpracy i współtworzenia.
Chcemy dać uczestniczkom warsztatów praktyczne narzędzia, które pozwolą im z pełną świadomością i sprawczością wykorzystywać swoje kompetencje do realizacji wyznaczonych ambicji, zarówno względem siebie jak i swoich instytucji. Chcemy też pokazać im jak dużą rolę w rozwoju kariery zawodowej i osiąganiu celów ma umiejętność budowania relacji i czerpania z sieci kontaktów – mówią organizatorki warsztatów, Iwona Kieda i Justyna Banasiak z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie.
W warsztatach towarzyszyć nam będą kobiety, które z powodzeniem spełniają się w roli liderek w swoich organizacjach i które od lat kształtują pozytywne zmiany w sektorze żywności Europy. Gościć będziemy m.in. Matyldę Szyrle, CEO Listnego Cudu, która znalazła się na liście „100 Kobiet Roku” według Forbes Woman; Annę Borys, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska; i dr hab. Magdalenę Weidner-Glunde – szefową laboratorium mikrobiologii i wirusologii molekularnej w IRZiBŻ PAN.
W ramach sesji networkingowej odbędą się roślinne warsztaty kulinarne z elementami kuchni molekularnej, które poprowadzą naukowczynie – dr Marta Kopcewicz i dr Sylwia Machcińska-Zielińska.
Warsztaty odbędą się w jęz. polskim.
Formularz rejestracyjny znajdziesz poniżej: https://forms.gle/jrwWU7XoASNjxo3P7
Program
Data: 31 maja
Miejsce: Kuźnia Społeczna, Kotańskiego 1
9:00 – 9:30 – Rejestracja, powitanie
9:30 – 10:00 – Poznajmy się – icebreaker
10:00 – 10:15 #WELeadFood, Shima Barakat, Uniwersytet w Cambridge
10:15 – 11:15 – Zainspiruj się! – sesja panelowa z udziałem ekspertek
11:15 – 11:30 – Przerwa kawowa
11:30 – 13:00 – Planuj i osiągaj cele! – sesja treningowa
13:00 – 13:30 – Lunch
13:30 – 15:30 – Networking – roślinne warsztaty kulinarne z elementami kuchni molekularnej
15:30 – 15:45 – #WELeadFood, Shima Barakat, Uniwersytet w Cambridge
15:45 – 16:00 – Zamknięcie
Zobacz relację z poprzednich warsztatów
Szkolenie jest częścią projektu #WELeadFood finansowanego przez Europejską Wspólnotę Wiedzy i Innowacji w obszarze Żywności (EIT Food). Już dziś dołącz do sieci ekspertek i weź udział w 7-tygodniowym programie głównym, który startuje jesienią: https://learning.eitfood.eu/our-courses/we-lead-food/