Poinformuj nas: alarm@tko.pl

reklama
poniedziałek, 11 Listopad, 2019
-2 C
Olsztyn

Poinformuj nas: alarm@tko.pl

reklama

październik, 2019

18PAŹ20:0023:00Mikołaj Trzaska SoloLAS, Prosta 38

Więcej

Szczegóły wydarzenia

Warmia Noise Kolektyw, klub Las zapraszają na koncert: Mikołaj Trzaska Solo.

/// Więcej informacji wkrótce. ///

Mikołaj Trzaska (ur. 7 kwietnia 1966 w Gdańsku) – polski muzyk. Kompozytor, saksofonista, klarnecista i lider bądź współlider zespołów Miłość, Łoskot, The Users, NRD, Gdańskie Słoniki, Masło i wielu innych. Jest autorem muzyki do spektakli teatralnych oraz filmów dokumentalnych i fabularnych między innymi filmów Wojciecha Smarzowskiego: „Dom Zły”, „Róża”, „Drogówka”, „Pod Mocnym Aniołem”, „Wołyń”, „Kler”. Razem z żoną Aleksandrą prowadzi wydawnictwo Kilogram Records.

Wybrana dyskografia:

Miłość – Miłość (GOWI, 1992)
Miłość – Taniec Smoka (GOWI, 1994)
Koncert w Mózgu (GOWI, 1994)
Miłość – Not Two ( GOWI, 1994)
Łoskot – Cześć, Cześć, Cześć (GOWI, 1995)
Miłość – Asthmatic (GOWI, 1995)
NRD – Sport i Religia (1998)
Łoskot – Amariuch (Multikulti, 1998)
Miłość – Talkin’ About Life And Death (GOWI, 2000)
Marcin Świetlicki – Cierpienie i wypoczynek (Biodro Records, 2000)
Łoskot – Śmierdzące Kwiatuszki (Folk, 2000)
Oleś / Trzaska / Oleś – Mikro Musik (1KG Records, 2002)
Oleś / Trzaska / Oleś – La Sketch Up (1KG Records, 2003)
Oleś / Trzaska / Oleś – Danziger Straßenmusik (1KG Records, 2004)
Trzaska / Uuskyla / Friis Nielsen – Unforgiven North (1KG Records, 2004)
Trzaska / Andruchowycz – Andruchoid (1KG Records, 2005)
Mikołaj Trzaska / Paul Wirkus – Noc (1KG Records, 2005)
Oleś / Trzaska / Oleś / Cappozzo – Suite For Trio + 4 (2005)
Trzaska / Brötzmann / Friis Nielsen / Uuskyla – Malamute (1KG Records, 2005)
Trzaska / Uuskyla / Friis Nielsen – Orangeada (1KG Records, 2006)
Mikołaj Trzaska – Kantry (1KG Records, 2007)
Trzaska / Friis Nielsen / Jorgensen – Volume: Aeter (Ninth Wind, 2007)
Shofar – Shofar (2007)
Trzaska / McPhee / Rosen – Intimate Conversations (1KG Records, 2007)
Trzaska / Gasser / Zerang – Nadir & Mahora (1KG Records 2008)
The Resonance Ensemble Resonanse (10 CD BOxset, Not Two, 2009)
Mikołaj Trzaska Ircha Clarinet Quartet feat. Joe McPhee Lark Uprising (2010, MultiKulti)
Brotzmann / Trzaska / Bauer – Goosetalks (1KG Records, 2010)
Mikołaj Trzaska – Dom zły (1 Kilogram Records, 2010)
Mikołaj Trzaska / Joe McPhee / Dominic Duval / Jay Rosen / – Magic (Not Two, 2010)
Mikołaj Trzaska Ircha Clarinet Quartet – Watching Edward (Kilogram, 2011)
Reed Trio (Vandermark / Trzaska / Wacław Zimpel) – Last Train To The First Station
(Kilogram Records, 2011)
INNER EAR – Breathing Stream (1 KG Records, 2011)
Volume – (Trzaska / Bauer / Friis Nielsen / Jorgensen – Tungt Vand (Ninth World, 2011)
Mikołaj Trzaska Ircha Clarinet Quartet – Zikaron Lefanai (Kilogram, 2012)
The Resonance Ensemble – What Country Is This? (Not Two, 2012)
The Resonance Ensemble – Kafka in Flight (Not Two, 2011)
Mikołaj Trzaska – Trzaska gra Różę (Kilogram, 2013)
Shofar – Ha-Huncvot (1KG Records, 2013)
Shofar – Live At Powiększenie (DVD, 1KG Records, 2013)
Inner Ear – Return (Bocian Records, 2013)
The Resonance Ensemble – Head Above Water, Feet Out of The Fire (Not Two, 2013)
Mikołaj Trzaska, Rafał Mazur, Balázs Pandi – Tar & Feathers (Gustaff Records, 2014)
Riverloam Trio ‎- Inem Gortn (FMR Records, 2014)
Tim Daisy & Mikołaj Trzaska – In This Moment (Relay Recordings, 2014)
Michał Jacaszek, Tomasz Budzyński, Mikołaj Trzaska – RIMBAUD (Gustaff Records, 2015)
Shofar – Gold of Malkinia (Lado ABC, 2015)
Mikołaj Trzaska – Delta Tree (Kilogram Records, 2016)
Mikołaj Trzaska, Jacek Mazurkiewicz – Nightly Forester (Multikulti Project, 2016)
Mikołaj Trzaska, Rafał Mazur, Peter Ole Jorgensen – Jellyspace (Not Two Records, 2017)
Mikołaj Trzaska & Vasco Trilla – Catapulta De Pols D’estrelles (Fundacja Słuchaj!, 2017)

Data

(Piątek) 20:00 - 23:00

Miejsce

LAS

Prosta 38

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

X